‘Adopt a granny’

Ons doel

Als afsluiting van het jaarthema “dien de ander” willen wij met dit thema doorgaan in de Oekraïne.
Veel Oekraïense ouderen hebben financiële problemen en wij willen ze graag daarbij helpen. De hulp die wij willen bieden kan zijn: een maandelijks voedselpakket, medicijnen, brandstof in de winter, renovatie van het huis waar de oudere woont.

Hoe gaat het in zijn werk

We hebben contact met zeven gemeenten in de Oekraïne. De dominees geven namen door van ouderen die het financieel moeilijk hebben. De dominees zorgen voor een contactpersoon, dit kan ook de dominee zelf zijn. Die persoon zorgt dat het geld op een goede manier besteed wordt.
Als u een oudere sponsort krijgt u een foto met achtergrondgegevens. Ieder half jaar proberen we een update te krijgen en door te sturen.  Verder is correspondentie mogelijk via ons, denk aan een brief of verjaardagskaart.
Bij verandering van omstandigheden van de oudere, zullen we, zodra wij dit horen van de contactpersoon, het zo snel mogelijk aan je doorgeven.
Voor 10 euro in de maand kun je echt een groot verschil maken voor een granny in Oekraïne.

Geef je op!

Vind je 10 euro per maand te veel, er zijn nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld met meerdere personen of met een vereniging een oudere sponsoren. Of een eenmalig bedrag storten, dit geld kunnen we gebruiken voor bijvoorbeeld reparaties aan de woning of een goed bed.

Klik hier om een via het contactformulier te laten weten dat je een granny wil adopteren of om vragen te stellen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Alvast dank!