Veel Oekraïense ouderen hebben financiële problemen en wij willen ze graag daarbij helpen. Hiervoor hebben we de hulp van de gemeente nodig!
De hulp die wij willen bieden kan zijn: een maandelijks voedselpakket, medicijnen, brandstof in de winter, renovatie van het huis waar de oudere woont enz.

Hoe gaat het in zijn werk:
We hebben contact met 7 gemeenten in de Oekraïne, de dominees geven namen door van ouderen die het financieel moeilijk hebben. De dominees zorgen voor een contactpersoon, dit kan ook de dominee zelf zijn. Die persoon zorgt dat het geld op een goede manier besteedt wordt.
Als u een oudere sponsort krijgt u een foto met achtergrondgegevens. Ieder half jaar proberen we een update te krijgen en door te sturen, hoe het met deze oudere gaat.
Voor 10 euro in de maand kun je echt een groot verschil maken.
Ben je benieuwd hoe het met je sponsor-oudere gaat en wil je hem of haar graag ontmoeten, geef je dan op voor 1 van de reizen van Diaconea. Ook voor degenen die niet meegaan met een reis, het is altijd mogelijk om iets mee te geven voor de oudere. Verder is correspondentie mogelijk via ons, denk aan een brief of verjaardagskaart.
Bij verandering van omstandigheden van de oudere, zullen we, zodra wij dit horen van de contactpersoon, het zo snel mogelijk aan je doorgeven.

Geef je op!

Bij de ingang van de kerk zijn er briefjes uitgedeeld en er liggen nog extra exemplaren in de hal. Vind je 10 euro per maand te veel, er zijn nog andere mogelijkheden. Bij voorbeeld met meerdere personen of met een vereniging een oudere sponsoren. Of een eenmalig bedrag storten, dit geld kunnen we gebruiken voor bijvoorbeeld reparaties aan de woning of een goed bed.