Stichting Diaconea heeft al enige tijd contact met predikante Agnes Hevesi uit de Oekraïne. Agnes is predikante in de gemeente Nevetlenfalu waartoe ook de plaats Akli behoort. In Akli staat een gebouw wat door de kerk gebruikt als gemeenschapsgebouw en als schoolgebouw.

Dit gebouw heeft een ingrijpende renovatie nodig. Onder andere oude ramen en deuren die vervangen dienen te worden. Een nieuwe verwarmingsinstallatie, vervanging van oude vloeren en renovatie van toiletten.

Stichting Diaconea is daarom een project gestart om de Hervormde kerk in Nevetlenfalu en haar leden te helpen met het opknappen/ renoveren van dit gebouw in Akli.

Voor dit project is een bedrag nodig van ongeveer 15.000 euro. Diaconea wil dit geld proberen bij elkaar te krijgen middels acties. Inmiddels hebben we al een worstactie gehad en er zullen nog meer acties volgen, waaronder een kaas actie.

Vanwege de coronaperikelen is het momenteel erg lastig om uitgebreid actie te gaan voeren en acties op te zetten maar we doen ons best en we hopen dat u ook deel wilt nemen aan de acties die we voeren/ gaan voeren.

Corona heeft ook hard toegeslagen in dit deel van Oekraïne. Het is daarom belangrijk dat we onze steun blijven geven aan de mensen van Akli. Zodra het mogelijk is zullen we zelf de voortgang van dit project gaan bekijken, tot die tijd vinden we het belangrijk dat het werk wel gewoon door kan gaan en zullen we het project op afstand volgen en begeleiden

Wilt u dit project ondersteunen middels een financiële gift dan is dit natuurlijk altijd mogelijk op het rekeningnummer: Stichting Diaconea NL18 ABNA 0543 1963 56 o.v.v. Project Akli 2021

Alvast heel hartelijk dank.

Hieronder een paar foto’s van het te renoveren gebouw.